Apasa PLAY si vizioneaza stirea

Sumarul implicării companiilor în ajutorul umanitar din Ucraina – până pe 11 Martie – Umanitate fără Frontiere

Până pe 11 Martie, companiile și persoanele fizice din România au oferit ajutor financiar, alimente și locuri de muncă pentru persoanele care fug din fața conflictului armat din Ucraina.

Programul de CSR al Kaufland, #ÎnStareDeBine devine #ÎnStareSăAjut și oferă fonduri de 350.000 de euro. Inițiativele eligibile sunt cele care sprijină accesul la bunuri, servicii și informații pentru migranții ucraineni. Proiectele pot fi înscrise de ONG-uri pe platforma www.instaredebine.ro.

Tot Kaufland oferă și 60.000 euro pentru susținerea refugiaților. Banii, dintr-un call de finanțare StartONG, sunt oferiți ONG-urilor române care ajută refugiații. Pe lângă aceste inițiative financiare, Kaufland oferă 300 de locuri de muncă pentru ucrainieni.

Și BCR a susținut o inițiativă care vine în sprijinul angajării ucrainienilor, respectiv crearea siteului Jobs for Ukrainians (jobs4ukr.com).

Clienții eMAG au donat peste 700.000 de lei până acum. Aceste donații merg în contul Crucii Roșii Române, care achiziționează mai departe necesarul de hrană și produse sanitare pentru oamenii din Ucraina.

Și PENNY România sprijină demersurile Crucii Roșii Române de a furniza bunuri de maximă necesitate către persoanele aflate în dificultate în Ucraina, cât și pentru refugiați.

Crucea Roșie Română a primit o donație de 100.000 de euro de la Betano, pentru ajutorarea refugiaților ucrainieni.

Lidl a extins numărul magazinelor în care strânge donații pentru refugiați. Astfel, în 84 de locații Lidl poți dona alimente și produse de igienă personală.

Ca acțiune importantă la nivel internațional, Unilever donează bunuri în valoare de 5 milioane de euro pentru ajutor umanitar în țara vecină.

Companii din România continuă strângerea de fonduri sau alimente pentru criza umanitară aflată la granițele țării.

Vom reveni săptămâna viitoare cu un nou rezumat al donațiilor.

Pe CSRmedia.ro găsiți zilnic știri despre inițiativele de umanintate ale companiilor și ale societății civile.

Articole

Relevante