Apasa PLAY si vizioneaza stirea

Nestlé a sărbătorit Ziua Internațională a Cerealelor Integrale

Nestlé alături de divizia sa de cereale de mic dejun Cereal Partners Worldwide (CPW) au sărbătorit pe 15 noiembrie Ziua Internațională a Cerealelor Integrale.

Ca și în anii precedenți, experții în nutriție și dezvoltare durabilă s-au reunit pentru a discuta despre importanța cerealelor integrale în crearea unor sisteme alimentare mai sănătoase, mai durabile și mai reziliente la nivel mondial.

Programul Alimentar Mondial și Organizația pentru Alimentație și Agricultură se alătură acestei inițiative pentru a evidenția impactul pozitiv pe care cerealele integrale îl au asupra sistemelor alimentare.

Conform unui studiu realizat de Nestlé în colaborare cu agenția de cercetare MASMI, românii cunosc beneficiile cerealelor integrale.

Totuși nu le consumă zilnic, așa cum este recomandat. 84% dintre români știu că cerealele integrale sunt bogate în fibre, 69% recunoscând și rolul acestor alimente în reducerea riscului anumitor boli cronice.

În vederea creșterii consumului de cereale în rândul populației din România, Institutul Național de Sănătate Publică și ROMALIMENTA au semnat un protocol de colaborare.

Nestlé, membru Romalimenta, susține acest demers și se va implica activ în promovarea acestui obicei alimentar sănătos.

Consumul de cereale integrale nu este bun doar pentru sănătatea oamenilor, ci și pentru planetă. În 2019, Comisia Lancet a propus o dietă planetară sănătoasă, bogată în cereale integrale, fructe, legume și săracă în zahăr, ulei, grăsimi.

Găsești mai multe informații pe CSRmedia.ro.

Articole

Relevante