Apasa PLAY si vizioneaza stirea

Henkel și-a propus ca fiecare produs nou să contribuie la dezvoltarea durabilă

Henkel a înregistrat progrese semnificative anul trecut, în ceea ce privește sustenabilitatea. Astfel, compania a reușit să reducă emisiile de dioxid de carbon din producție cu 50% comparativ cu anul anterior. De asemenea, a reușit să crească ponderea energiei electrice ecologice la mai mult de o treime din totalul consumat.

În același timp, fiecare produs nou trebuie să contribuie la dezvoltarea durabilă, se arată în Raportul de Sustenabilitate al companiei.

Mai mult, împreună cu furnizorii, compania a reușit folosirea din ce în ce mai mult a biomasei pentru materii prime.

Compania face eforturi pentru reducerea cantității de ambalaje, fără a compromite calitatea, performanța sau siguranța produselor.

Dintre exemplele recente de optimizare a portofoliului diviziei Henkel Adhesive Technologies (din punctul de vedere al sustenabilității) pot fi mentionate:
⦁ Trecerea de la adezivi pe bază de solvenți la soluții pe bază de apă care generează emisii mai mici de compuși organici volatili și contribuie, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO2.
⦁ Dezvoltarea unui nou adeziv pentru plăci cu un liant durabil care reduce amprenta de carbon cu aproximativ 30%.
⦁ Dezvoltarea și lansarea de tehnologii pentru industria “automotive” care susțin disiparea termică, salvând, în acest fel, resurse si diminuând amprenta de carbon de-a lungul întregului lanț valoric.
⦁ Dezvoltarea de tehnologii și adezivi inovatori pentru ambalaje sustenabile/ soluții de ambalare sustenabile.

Henkel și-a propus să obțină statutul de companie cu impact pozitiv asupra mediului până în anul 2040.
Găsești mai multe informații pe CSRmedia.ro.

Articole

Relevante