Apasa PLAY si vizioneaza stirea

BCR donează peste 100 de laptopuri pentru copiii refugiați

BCR a donat peste 100 de laptopuri pentru a-i ajuta pe copiii refugiați găzduiți în Iași și Sibiu să își continue studiile.

Prin această donație copiii vor avea acces la internet în cadrul unor săli de lectură, dar și la programe de inițiere în IT și producție digitală.

Astfel, 70 de laptopuri au ajuns în Iași, în 3 centre de refugiați și sunt folosite pentru dotarea sălilor de lectură pentru copii.

Totodată, au fost realizate spații de lucru pentru inițiere în programe de IT și producție digitală.

40 de laptopuri au fost trimise în județul Sibiu. Dispozitivele sunt utilizate de copiii refugiați în mediul rural, într-un centru de tip afterschool din satele Porumbacu de Sus, Porumbacu de Jos, Sărata, Colun și Scoreiu.

Acțiunea de donare a fost realizată alături de asociația FabLab și Școala Informală de IT, precum și cu susținerea Asociației Tinerilor Pedagogi din Sibiu.

Prin această inițiativă, BCR continuă să ofere sprijin comunității ucrainene, care a crescut în România pe fondul declanșării conflictului de la frontieră.

De la declanșarea acestuia, BCR a susținut refugiații ucraineni prin facilitarea serviciilor bancare, dar și prin asigurarea resurselor de bază necesare pentru a le oferi un spațiu de siguranță.

Găsești mai multe informații pe CSRmedia.ro.

Articole

Relevante